Browsing by Author Saraiva, J. A.

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 1 to 20 of 21  next >
Issue DateTitleAuthor(s)TypeAccess Type
2010Conteúdo em flavonóides e fenóis totais e actividade antioxidante de extractos de lúpulo obtidos sob alta pressãoMelo, M. N.; Costa, D. D.; Santos, M. C.; Oliveira, V.; Saraiva, J. A.; Cunha, Â.; Almeida, A.conferenceObjectopenAccess
2009Desenvolvimento de tecnologias para a redução do teor de sulfuroso em vinhosNunes, C.; Rocha, S. M.; Saraiva, J. A.; Lopes da Silva, J. A.; Mendo, S.; Coimbra, M. A.conferenceObjectopenAccess
2009Efeito da adição de sesquiterpenóides e quitosana e aplicação de alta pressão hidrostática na proliferação de leveduras e actividade antioxidante de vinho brancoNunes, C.; Rocha, S. M.; Saraiva, J. A.; Lopes da Silva, J. A.; Mendo, S.; Coimbra, M. A.conferenceObjectopenAccess
2001Efeito de tratamentos de alta pressão na actividade enzimática endógena de azeitonasVitorino, R. M. P.; Nunes, C. S. C; Saraiva, J. A.; Coimbra, M. A.conferenceObjectopenAccess
2009Efeito de tratamentos de alta pressão na cinética de inactivação térmica e reactivação da peroxidaseMarques, C.; Saraiva, J. A.conferenceObjectopenAccess
2001Efeito de tratamentos de alta pressão na cor e carga microbiológica de PestoFonseca, S.; Saraiva, J. A.; Coimbra, M. A.conferenceObjectopenAccess
2009Efeito de tratamentos de alta pressão na ligação da água e nas isotérmicas de sorção de amido de milhoCunha, P.; Saraiva, J. A.conferenceObjectopenAccess
2009Effect of candying on volatiles and cell wall polysaccharides of “Ameixa d’Elvas” plumsNunes, C.; Saraiva, J. A.; Rocha, S. M.; Coimbra, M. A.conferenceObjectopenAccess
2011Effect of high hydrostatic pressure on antioxidant activity, colour, and anthocyanin content of red wineSantos, M. C.; Rodrigues, A.; Rodrigues, C.; Teixeira, N.; de Freitas, V.; Saraiva, J. A.; Nunes, C.; Coimbra, M. A.conferenceObjectopenAccess
2014Effect of high pressure in starch viscoelastic properties studied with an acoustic wave sensorSantos, M. D.; Saraiva, J. A.; Gomes, M. T. S. R.articleopenAccess
2011Effect of high pressure on microorganism’s growth, antioxidant capacity, and wine colourSantos, M. C.; Rodrigues, A.; Rodrigues, C.; Mendo, S.; Saraiva, J. A.; Nunes, C.; Coimbra, M. A.conferenceObjectopenAccess
2009Effect of the ionic liquid [BMIM]Cl on hydrolysis of carboxymethyl cellulose by cellulaseSalvador, Â. M. C.; Santos, M. C.; Saraiva, J. A.conferenceObjectopenAccess
2001Effect of Water Content on the Thermal Inactivation Kinetics of Horseradish Peroxidase Freeze-Dried from Alkaline pHLemos, M. A.; Oliveira, J. C.; Saraiva, J. A.articleopenAccess
2011Enhancement of rate and extension of enzymatic hydrolysis of cellulose by high pressure pre-treatmentsFerreira, A. R. F. C.; Figueiredo, A. B.; Evtuguin, D. V.; Saraiva, J. A.conferenceObjectopenAccess
2010High pressure as a new reaction condition for enzymes activity - case study on cellulase in the presence on an ionic liquidSalvador, Â. C.; Santos, M. da C.; Saraiva, J. A.conferenceObjectopenAccess
2008High pressure treatment of grape seed to Enhance the yield of oil extractionMagalhães, A. L.; Passos, C. P.; Saraiva, J. A.; Coimbra, M. A.; Silva, C. M.conferenceObjectopenAccess
2009High pressure treatments as an alternative to conventional thermal blanching - A case study on sweet green and red bell pepper fruits (Capsicum annuum L.)Castro, S.; Saraiva, J. A.; Lopes da Silva, J. A.; Delgadillo, I.; Van Loey, A.; Smout, C.; Hendrickx, M.conferenceObjectopenAccess
1997Influence of the concentration of enzyme, phosphate ions and calcium chloride on the heat-resistance of horseradish peroxidaseLemos, M. A.; Oliveira, J. C.; Saraiva, J. A.conferenceObjectopenAccess
2010Integration of statistics and food process engineering: Assessing the uncertainty of thermal processing and shelf-life estimationsTorres, J. A.; Chotyakul, N.; Velazquez, G.; Saraiva, J. A.; Lamela, C. PérezconferenceObjectopenAccess
2006Thermal inactivation and activity regain of horseradish peroxidase in aqueous mixtures of imidazolium-based ionic liquidsMachado, M. F.; Saraiva, J. A.conferenceObjectopenAccess