Showing results 1 to 20 of 22
next >
Issue Date | Title | Author(s) | Type | Access Type |
2010 | Conteúdo em flavonóides e fenóis totais e actividade antioxidante de extractos de lúpulo obtidos sob alta pressão | Melo, M. N.; Costa, D. D.; Santos, M. C.; Oliveira, V.; Saraiva, J. A.; Cunha, Â.; Almeida, A. | conferenceObject | |
2009 | Desenvolvimento de tecnologias para a redução do teor de sulfuroso em vinhos | Nunes, C.; Rocha, S. M.; Saraiva, J. A.; Lopes da Silva, J. A.; Mendo, S.; Coimbra, M. A. | conferenceObject | |
2009 | Efeito da adição de sesquiterpenóides e quitosana e aplicação de alta pressão hidrostática na proliferação de leveduras e actividade antioxidante de vinho branco | Nunes, C.; Rocha, S. M.; Saraiva, J. A.; Lopes da Silva, J. A.; Mendo, S.; Coimbra, M. A. | conferenceObject | |
2001 | Efeito de tratamentos de alta pressão na actividade enzimática endógena de azeitonas | Vitorino, R. M. P.; Nunes, C. S. C; Saraiva, J. A.; Coimbra, M. A. | conferenceObject | |
2009 | Efeito de tratamentos de alta pressão na cinética de inactivação térmica e reactivação da peroxidase | Marques, C.; Saraiva, J. A. | conferenceObject | |
2001 | Efeito de tratamentos de alta pressão na cor e carga microbiológica de Pesto | Fonseca, S.; Saraiva, J. A.; Coimbra, M. A. | conferenceObject | |
2009 | Efeito de tratamentos de alta pressão na ligação da água e nas isotérmicas de sorção de amido de milho | Cunha, P.; Saraiva, J. A. | conferenceObject | |
2009 | Effect of candying on volatiles and cell wall polysaccharides of “Ameixa d’Elvas” plums | Nunes, C.; Saraiva, J. A.; Rocha, S. M.; Coimbra, M. A. | conferenceObject | |
2011 | Effect of high hydrostatic pressure on antioxidant activity, colour, and anthocyanin content of red wine | Santos, M. C.; Rodrigues, A.; Rodrigues, C.; Teixeira, N.; de Freitas, V.; Saraiva, J. A.; Nunes, C.; Coimbra, M. A. | conferenceObject | |
2014 | Effect of high pressure in starch viscoelastic properties studied with an acoustic wave sensor | Santos, M. D.; Saraiva, J. A.; Gomes, M. T. S. R. | article | |
2011 | Effect of high pressure on microorganism’s growth, antioxidant capacity, and wine colour | Santos, M. C.; Rodrigues, A.; Rodrigues, C.; Mendo, S.; Saraiva, J. A.; Nunes, C.; Coimbra, M. A. | conferenceObject | |
2009 | Effect of the ionic liquid [BMIM]Cl on hydrolysis of carboxymethyl cellulose by cellulase | Salvador, Â. M. C.; Santos, M. C.; Saraiva, J. A. | conferenceObject | |
2001 | Effect of Water Content on the Thermal Inactivation Kinetics of Horseradish Peroxidase Freeze-Dried from Alkaline pH | Lemos, M. A.; Oliveira, J. C.; Saraiva, J. A. | article | |
2011 | Enhancement of rate and extension of enzymatic hydrolysis of cellulose by high pressure pre-treatments | Ferreira, A. R. F. C.; Figueiredo, A. B.; Evtuguin, D. V.; Saraiva, J. A. | conferenceObject | |
2010 | High pressure as a new reaction condition for enzymes activity - case study on cellulase in the presence on an ionic liquid | Salvador, Â. C.; Santos, M. da C.; Saraiva, J. A. | conferenceObject | |
2008 | High pressure treatment of grape seed to Enhance the yield of oil extraction | Magalhães, A. L.; Passos, C. P.; Saraiva, J. A.; Coimbra, M. A.; Silva, C. M. | conferenceObject | |
2009 | High pressure treatments as an alternative to conventional thermal blanching - A case study on sweet green and red bell pepper fruits (Capsicum annuum L.) | Castro, S.; Saraiva, J. A.; Lopes da Silva, J. A.; Delgadillo, I.; Van Loey, A.; Smout, C.; Hendrickx, M. | conferenceObject | |
1997 | Influence of the concentration of enzyme, phosphate ions and calcium chloride on the heat-resistance of horseradish peroxidase | Lemos, M. A.; Oliveira, J. C.; Saraiva, J. A. | conferenceObject | |
2010 | Integration of statistics and food process engineering: Assessing the uncertainty of thermal processing and shelf-life estimations | Torres, J. A.; Chotyakul, N.; Velazquez, G.; Saraiva, J. A.; Lamela, C. Pérez | conferenceObject | |
Sep-2019 | Phytochemical characterization of Borago officinalis L. and Centaurea cyanus L. during flower development | Fernandes, L.; Pereira, J, A.; Saraiva, J. A.; Ramalhosa, E.; Casal, S. | article | |