Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/10773/27277
Title: | Otimização e flexibilização de um produto de gamificação |
Author: | Vieira, João Pedro Cruz |
Advisor: | Neto, Victor Fernando Santos Mascarenhas, Ricardo Ferreira de |
Keywords: | Gami cação Metodologias lean Desenvolvimento de produto Formação Lean alimentar Lean escritórios Lean saúde |
Defense Date: | 19-Jul-2018 |
Abstract: | O presente trabalho visa dar resposta a uma crescente necessidade do mercado,
registada pela empresa RM consulting, de obter uma ferramenta que
se adequa à formação em metodologias lean em diversos sectores, tendo por
base uma ferramenta pré-existente na empresa.
Assim, criou-se uma ferramenta exível a várias áreas de ação, nomeadamente
ao sector alimentar; escritórios; e saúde, possibilitando formar, em
ambiente informal e de forma cativante, utilizando técnicas de gami cação.
Ao longo deste documento encontra-se descrito todo o processo realizado no
desenvolvimento e teste de conceito e produto, bem como a orçamentação
e plani cação da sua produção. This work aims to give answer to growing requirement of the market, registered by the RM consulting company, to have a suitable tool for training people on lean methodologies among many commercial areas, based on a pre-existent tool. Thereby, it was created a tool that is exible to many areas of expertise, namely food industry; o ces; and health, making it possible to train, in an informal atmosphere and in an attractive way, by using gami cation techniques. Throughout this document, it is explained the whole process conducted in the development and testing of this concept and product, as well as the budgeting and production plan. |
URI: | http://hdl.handle.net/10773/27277 |
Appears in Collections: | UA - Dissertações de mestrado DEM - Dissertações de mestrado |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Documento.pdf | 92.48 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.