Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/10773/27277
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Neto, Victor Fernando Santos | pt_PT |
dc.contributor.advisor | Mascarenhas, Ricardo Ferreira de | pt_PT |
dc.contributor.author | Vieira, João Pedro Cruz | pt_PT |
dc.date.accessioned | 2020-01-14T09:59:14Z | - |
dc.date.issued | 2018-07-19 | - |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10773/27277 | - |
dc.description.abstract | O presente trabalho visa dar resposta a uma crescente necessidade do mercado, registada pela empresa RM consulting, de obter uma ferramenta que se adequa à formação em metodologias lean em diversos sectores, tendo por base uma ferramenta pré-existente na empresa. Assim, criou-se uma ferramenta exível a várias áreas de ação, nomeadamente ao sector alimentar; escritórios; e saúde, possibilitando formar, em ambiente informal e de forma cativante, utilizando técnicas de gami cação. Ao longo deste documento encontra-se descrito todo o processo realizado no desenvolvimento e teste de conceito e produto, bem como a orçamentação e plani cação da sua produção. | pt_PT |
dc.description.abstract | This work aims to give answer to growing requirement of the market, registered by the RM consulting company, to have a suitable tool for training people on lean methodologies among many commercial areas, based on a pre-existent tool. Thereby, it was created a tool that is exible to many areas of expertise, namely food industry; o ces; and health, making it possible to train, in an informal atmosphere and in an attractive way, by using gami cation techniques. Throughout this document, it is explained the whole process conducted in the development and testing of this concept and product, as well as the budgeting and production plan. | pt_PT |
dc.language.iso | por | pt_PT |
dc.relation | UID/EMS/00481/2013-FCT | pt_PT |
dc.relation | CENTRO-01-0145-FEDER-022083 | pt_PT |
dc.rights | openAccess | pt_PT |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | pt_PT |
dc.subject | Gami cação | pt_PT |
dc.subject | Metodologias lean | pt_PT |
dc.subject | Desenvolvimento de produto | pt_PT |
dc.subject | Formação | pt_PT |
dc.subject | Lean alimentar | pt_PT |
dc.subject | Lean escritórios | pt_PT |
dc.subject | Lean saúde | pt_PT |
dc.title | Otimização e flexibilização de um produto de gamificação | pt_PT |
dc.type | masterThesis | pt_PT |
thesis.degree.grantor | Universidade de Aveiro | pt_PT |
dc.identifier.tid | 202238261 | - |
dc.description.master | Mestrado em Engenharia Mecânica | pt_PT |
Appears in Collections: | UA - Dissertações de mestrado DEM - Dissertações de mestrado |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Documento.pdf | 92.48 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.