Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10773/5832
Title: Avaliação e melhoramento do Pull System da Inplás
Author: Ascensão, Jorge Augusto Amorim
Advisor: Ramos, Ana Luísa Ferreira Andrade
Keywords: Gestão industrial
Gestão estratégica
Indústria de plásticos
Oliveira de Azeméis (Portugal)
Gestão da produção
Defense Date: 2011
Publisher: Universidade de Aveiro
Abstract: O presente trabalho resulta de um projecto levado a cabo na empresa Inplás, sediada em Oliveira de Azeméis, no seu departamento de logística. O trabalho descreve os processos de avaliação e melhoramento do sistema kanban e do sistema de abastecimentos internos da empresa. Numa primeira fase, foi realizada uma avaliação do estado atual da empresa, fazendo-se um levantamento exaustivo dos problemas encontrados. Numa fase posterior tentou-se corrigir esses problemas, foi feito o acompanhamento do sistema no terreno e foram propostas medidas de melhoria.
The present work results from a project carried out in Inplás company, located in Oliveira de Azeméis, in its logistics department. It is described the process of evaluation and improvement of the kanban system and the system of internal supplies of the company. Initially, it was made an assessment of the current state of the company’s operations by performing an exhaustive survey of the problems detected. Then, the problems were analyzed and some of them were solved. It was also implemented a monitoring system in order to control the shop-floor operations. Several measures to improve the kanban system and the internal supplies system were proposed by the author
Description: Mestrado em Engenharia e Gestão Industrial
URI: http://hdl.handle.net/10773/5832
Appears in Collections:DEGEI - Dissertações de mestrado
UA - Dissertações de mestrado

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
completo.pdf1.19 MBAdobe PDFView/Open


FacebookTwitterDeliciousLinkedInDiggGoogle BookmarksMySpace
Formato BibTex MendeleyEndnote Degois 

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.