Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10773/27277
Title: Otimização e flexibilização de um produto de gamificação
Author: Vieira, João Pedro Cruz
Advisor: Neto, Victor Fernando Santos
Mascarenhas, Ricardo Ferreira de
Keywords: Gami cação
Metodologias lean
Desenvolvimento de produto
Formação
Lean alimentar
Lean escritórios
Lean saúde
Defense Date: 19-Jul-2018
Abstract: O presente trabalho visa dar resposta a uma crescente necessidade do mercado, registada pela empresa RM consulting, de obter uma ferramenta que se adequa à formação em metodologias lean em diversos sectores, tendo por base uma ferramenta pré-existente na empresa. Assim, criou-se uma ferramenta exível a várias áreas de ação, nomeadamente ao sector alimentar; escritórios; e saúde, possibilitando formar, em ambiente informal e de forma cativante, utilizando técnicas de gami cação. Ao longo deste documento encontra-se descrito todo o processo realizado no desenvolvimento e teste de conceito e produto, bem como a orçamentação e plani cação da sua produção
This work aims to give answer to growing requirement of the market, registered by the RM consulting company, to have a suitable tool for training people on lean methodologies among many commercial areas, based on a pre-existent tool. Thereby, it was created a tool that is exible to many areas of expertise, namely food industry; o ces; and health, making it possible to train, in an informal atmosphere and in an attractive way, by using gami cation techniques. Throughout this document, it is explained the whole process conducted in the development and testing of this concept and product, as well as the budgeting and production plan
URI: http://hdl.handle.net/10773/27277
Appears in Collections:DEM - Dissertações de mestrado
UA - Dissertações de mestrado

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Documento.pdf92.48 MBAdobe PDFembargoedAccess


FacebookTwitterLinkedIn
Formato BibTex MendeleyEndnote Degois 

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.