Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10773/16329
Title: A PortugalFoods: caracterização e atividades
Author: Lemos, Daniel Ferreira
Advisor: Salgueiro, Egas Manuel da Silva
Keywords: Economia
Indústria agro-alimentar - Portugal
Internacionalização de empresas
Comércio externo
Defense Date: 2015
Publisher: Universidade de Aveiro
Abstract: O objetivo deste relatório de estágio é descrever a PortugalFoods e as atividades que aí desenvolvi. Apresenta-se uma sucinta revisão de literatura relacionada com a vertente de internacionalização e inovação que esta associação promove. Acessoriamente, procurou-se analisar o grau de concentração das empresas associadas à PortugalFoods. Foram usados diversos índices de concentração, tais como: os rácios de concentração, o índice de Herfindahl – Hirschman e o índice de Hall – Tideman.
The main goal of this report is to describe PortugalFoods and the activity performed in this association. A brief review of the literature related with internationalization and innovation is presented. Furthermore, the degree of concentration among the members of PortugalFoods was analysed by several measures, such as: concentration ratio, Herfindahl – Hirschman index and Hall – Tideman index.
Description: Mestrado em Economia
URI: http://hdl.handle.net/10773/16329
Appears in Collections:UA - Dissertações de mestrado
DEGEIT - Dissertações de mestrado

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
A PortugalFoods_caracterização e atividades.pdf4.64 MBAdobe PDFView/Open


FacebookTwitterLinkedIn
Formato BibTex MendeleyEndnote Degois 

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.